Tips voor Pasen met een Japanse twist

Tips voor Pasen met een Japanse twist

Pasen is een belangrijk feest dat wereldwijd gevierd wordt, zelfs in Japan. Niet zo uitbundig als bij ons in het Westen, maar dat betekent niet dat er geen manieren zijn om het te vieren. Hou jij ook zo van Japan én van Pasen, gebruik dan deze tips van mij en Mariëlle van Interieurliefhebster voor tafeldecoraties en paasrecepten om een ​​Japanse twist aan jouw paasfeest te geven.

3 TIPS VOOR EEN MOOI GEDEKTE TAFEL

PAAS DIY VAN PAPIER
Origami paaskonijntjes om met eitjes te vullen, ze zijn echt super schattig en lekker kleurrijk als je er bijvoorbeeld dit origamipapier met sakura voor gebruikt. Een uitdagende DIY die heel veel indruk zal maken op jouw paastafel! Dafne, dochter van Mariëlle, had de vouwtechniek super snel onder de knie en maakte dit mooie filmpje voor ons!



TAFELTJE DEK-JE
Mix en match je servies, zoals wij hebben gedaan. Wissel mooie borden van Studio Archive af met grote en kleine Japanse borden. Serveer je soep in mooie kommen, gebruik de prachtige marmeren planken van Interieurliefhebster om lekkere gerechten op te presenteren en schenk je thee in één van deze mooie kopjes.
paastafel decoratie

PAASTAKKEN OP TAFEL
Paastakken mogen natuurlijk ook niet ontbreken op jouw paastafel. Kies een mooie vaas, zet er vrolijke takken in en hang er wat van de origami konijntjes in die je als het goed is al hebt gemaakt (zie tip 1).

paastakken met origami konijntjes

    3 ORIGINELE PAASRECEPTEN 

    WHITE CHOCOLATE MATCHA CHEESECAKE
    White Chocolate Matcha Cheesecake, bij het woord alleen al gaan je smaakpapillen op scherp. Matcha, de groene poederthee is een perfect ingrediënt voor taarten, cakes en koekjes. En deze cheesecake is daar een perfect voorbeeld van! Dit is het recept:
    [ingrediënten] bodem: 100gr Oreo koekjes, 15gr boter vulling: 80gr witte chocolade, 200gr cream cheese, 200ml slagroom, 5 blaadjes gelatine (6gr), 45ml water, 3gr matcha, 15ml water
    [bereiding] Doe de Oreo’s in een plastic zak en sla ze tot grof kruim met een deegroller, smelt de boter in een pannetje en roer de kruimels er doorheen.
    Bedek een vierkante bakvorm van 15x15cm met bakpapier en verdeel de koekkruimels mix over de bodem. Druk goed aan en zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
    Laat de witte chocola au-bain-marie smelten.
    Doe de blaadjes gelatine in 45ml water, verwarm ze voorzichtig en laat ze smelten.
    Mix de matcha met 15ml water.
    Klop de cream cheese los met een klopper, meng de slagroom er in gedeelten door, doe de gelatine erbij en mix goed, doe hetzelfde met de gesmolten chocola. Neem een flinke eetlepel van deze cheesecake basis en meng deze door de matcha.
    Giet de cheesecake in de vorm, schep er 7-8 lepels van de matcha in een stippenpatroon op, maak een marmerpatroon met een eetstokje of satéprikker. Zet de cheesecake in de koelkast, tot hij stevig genoeg is om te serveren. Dat duurt wel een paar uur!



    TAMAGOYAKI, ZOETE OPGEROLDE OMELET
    Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken op dit feest, vandaar dit recept voor een eitje net even anders: tamagoyaki. Het is een zoete opgerolde omelet, in laagjes, waar een speciale tamagoyaki pan voor bestaat. Ik heb hem gewoon in een ronde koekenpan uitgeprobeerd en dat gaat ook. Hij wordt dan iets minder dik, maar smaakt net ze lekker! Het recept voor de tamagoyaki vind je hier.



    THEE OP TAFEL
    Verras je tafelgenoten en serveer verschillende Japanse theesoorten bij je lunch/brunch. Er valt namelijk genoeg te kiezen zoals de “gewone” sencha (groene thee), genmaicha (groene thee met gepofte rijst) en hojicha (geroosterde groene thee). De hojicha kun je op verschillende manieren inzetten met Pasen, lees de lekkerste recepten met hojicha.

      DEEL JOUW PAASFEEST MET ONS

      Geef een Japanse twist aan Pasen met onze tips voor tafeldecoratie en paasrecepten. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in de Japanse cultuur, deze tips helpen je sowieso om een heerlijke en feestelijke Pasen te vieren. Heb je een konijntje gevouwen, een cheesecake gemaakt of lekkere Japanse thee gedronken vergeet dan niet om jouw resultaat te delen op sociale media met de hashtag #JapansPasen, zo inspireer je anderen om ook een Japanse twist te geven aan hun paasfeest.

      liefs uit Japan Roppongi