Hoe maak je sushi als een pro?

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • Geplaatst in recept, sushi
  • 0
Hoe maak je sushi als een pro?

Maak sushi als een pro met de superhandige hosmaki-maker

Hoe maak je sushi als en pro?

Sushi kopen en in de bento meegeven, of nemen is een optie, maar zelf maken is natuurlijk uitdagender, leuker en lekkerder! Bij deze dus onze tip om een snelle hosomaki, ( hoso=dun, maki=rol) een dunne sushirol dus, te maken. Wist je trouwens dat de hosomaki een fast-food variant is binnen de sushi-familie? Snel te maken en makkelijk met de hand te eten.


Ons kost het `s morgens wat meer tijd en heel begrijpelijk dat je daar geen zin in hebt! Maak ze dan gewoon voor een etentje met familie, of vrienden, want met hulp van de hosomaki-maker ‘rol’ je sushi als een pro. Leuk ook om met de kleine sushi-chef te maken.




Voor je begint even dit; haal de beste ingrediënten in huis! Je kunt inmiddels in bijna elke supermarkt alles vinden om sushi te maken. Wij hebben hier en daar wel eens wat geprobeerd, maar blijven toch vooral fan van onze eigen rijst, azijn en nori-zeewier.
Okay, terug naar de hosomaki. Er zijn veel variaties mogelijk: zalm, tonijn, komkommer, omelet, alles in reepjes. Bij ons is de komkommerrol, kappamaki voor ingewijden, favoriet.

Voor vier rolletjes heb je deze ingrediënten voor nodig:
- een kopje Japanse rijst, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking,
- een scheutje sushi-azijn (rijstazijn op smaak gemaakt met zout en suiker),
- een stukje komkommer, in de lengte gehalveerd, van zaadlijsten ontdaan en in dunne reepjes gesneden,
- twee vellen nori-zeewier, door de helft geknipt,
- een hosomaki-maker.

En zo maak je ze:
Meng de azijn rustig door de warme rijst, je ziet dat de korrels mooi gaan glanzen!
Hou de hosomaki-maker even onder de kraan, dan kun het rijstrolletje er makkelijker uitdrukken.
Doe het onderste vormpje in het bakje en vul het met een laagje rijst, maak een geultje in het midden. Leg de reepjes komkommer in het geultje.
Vul het bakje met een tweede rijst laagje en druk het bovenste vormpje erop.
Leg het velletje nori-zeewier klaar. Haal het bovenste vormpje eraf, keer het bakje om en druk de rol voorzichtig uit het vormpje, op de nori.
Rol de zeewier om het rijstrolletje en snij het in zes gelijke stukjes.



Tip: maak er een heleboel, want je komt al heel snel in de verleiding om er even één in je mond te steken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 roppongi - Powered by Lightspeed