Lekker recept: Japanse coleslaw

  • Geplaatst op
  • 0
Lekker recept: Japanse coleslaw

Salade met Chinese kool en wortel als basis en een Japanse twist van onder andere QP-mayonaise, rijstazijn, sake, sojasaus.

Yōshoku 洋食- Coleslaw

Noem het mix-and-match, noem het East meets West, of op z’n Japans yōshoku; westerse gerechten met een Japans tintje. Japanners staan erom bekend dat ze buitenlandse eigenaardigheden aanpassen en er hun eigen Japanse draai aan geven. Omuraisu (omelet met rijst erin) en Tarako Pasta (spaghetti met kabeljauwkuit), zijn bijvoorbeeld bekende voorbeelden van yōshoku gerechten.

Nu de BBQ weer van stal gehaald kan worden (tussen de buien door), lijkt het ons de perfecte tijd om deze zomerse coleslaw met Japanse twist met jullie te delen. De salade heeft Chinese kool en wortel als basis en een Japanse twist van onder andere QP-mayonaise, rijstazijn, sake, sojasaus.

Voor een bijgerecht voor 6-8 personen heb je nodig:
s a l a d e
200g Chinese kool
1 wortel geschrapt
1 lenteuitje
 
d r e s s i n g
125g Japanse mayonaise
2 el Japanse rijstazijn
1 el sake
½  el mosterd (het liefst de pittige Japanse)
½ tl sesamolie
2 el Japanse sojasaus
versgemalen peper

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes, doe ze in een zeef was ze en laat ze goed uitlekken. Snij de wortel in stukken van 5 cm, snij elk stuk in de lengt in dunne plakjes en die plakjes in lucifer dunne reepjes (julienne).
Maak de dressing. Doe alle ingrediënten in een kom en roer er een gladde dressing van. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Doe de wortel bij de kool in een mooie kom, snij het lenteuitje schuin in ringetjes, ook het groene gedeelte! Voeg ze samen met de dressing bij de kool, schep goed om en serveer de salade.

いただきます - itadakimasu - eet smakelijk

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 roppongi.nl - Powered by Lightspeed