Picknick Bento

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Picknick Bento

Uit “The Just Bento Cookbook” van Makiko Itoh kozen wij dit lekkere bento-recept voor een picknick onder de kersenbloesem. Het is een vrije vertaling uit haar boek, dat je hier vindt.



Dit Japanse kookboek is al jaren favoriet bij ons. Niet alleen omdat er hele fijn bento-tips in staan, maar ook omdat Makiko heel veel lekkere, Japanse recepten met ons deelt.

Gebakken stukjes kip

120 gr kipfilet
peper en zout
1 el magere mayo
30gr cornflakes verkruimeld
2el olie

Snij de kip in stukjes, strooi er peper en zout over en besmeer ze met een dun laagje mayonaise.
Doe de verkruimelde cornflakes in een plastic zak en voeg de stukjes kip toe, schudt de zak goed heen en weer zodat de stukjes kip helemaal bedekt zijn met de cornflakes.
Verhit de olie in een anti-aanbak koekenpan en bak, als de olie goed heet is, de stukjes kip aan beide kanten goed gaar. Als ze mooi goudbruin zijn en stevig aanvoelen wanneer je erop drukt zijn ze klaar. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Voor je ze inpakt moeten ze helemaal goed afgekoeld zijn!

Aardappelsalade

stukje komkommer
zout
1 middelgrote aardappel
een stuk wortel
2 el magere mayo
zout en peper

Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes, snij hem in dunne schijfjes. Strooi wat zout over de schijfjes, kneed ze voorzichtig en knijp het overtollig vocht er voorzichtig uit.
Kook de aardappel en wortel gaar in water met wat zout.
Snij de aardappel in blokjes van 1x1cm, snij de wortel door de helft en beide helften in halve rondjes.
Meng de aardappel-,  en de wortelstukjes in een kom met de mayonaise en wat peper en zout. Schep de komkommerschijfjes er voorzichtig doorheen. Laat de salade goed afkoelen.

Crudités met citroen-kruiden-dip

60ml kippenbouillon
3 el citroensap
1 el balsamicoazijn
een snufje tijm en oregano
¼ tl zout  en een snufje peper

Crudités naar keuze in reepjes gesneden: komkommer, selderij, wortel, paprika

Doe de ingrediënten voor de dip in een afsluitbare pot en schudt die stevig heen en weer.
Neem een goed afsluitbaar bento-bakje om de dipsaus mee te nemen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 roppongi - Powered by Lightspeed