Soumen-Kimchi Salade

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • Geplaatst in recept
  • 0
Soumen-Kimchi Salade

Deze frisse, pittige noedelsalade met kimchi, komkommer en tofu is onze tip voor warme, zomerse dagen.
Met wat lekkere steaks van de BBQ en deze salade kom je in Oosterse sferen! 
Voor de noedels gebruiken we soumen, dunne tarwenoedels die in Japan veel in de zomer gegeten worden. Kimchi is zo Koreaans als wat, het is gepekelde Chinese kool ingelegd in rode pepers, knoflook, gember en andere specerijen. Tegenwoordig is het hip om het zelf te maken, wij kopen het gewoon in potten bij de toko. Daar vind je trouwens ook kimchi van komkommer of rettich.
Als bijgerecht voor 4 personen heb je dit nodig:
500 gr firm tofu
450 gr kimchi
1 komkommer
een lente-uitje
270 gr soumen noedels
Zo maak je de salade:
Neem de tofu uit de verpakking, leg het blok in een schaaltje met een bord er bovenop om hem uit te laten lekken. Snij hem na een minuut of 5-10 in blokjes van 1cmx1cm.
Snij de kimchi in reepjes, bewaar het vocht in de pot.
Snij de komkommer overdwars door de helft, schep de zaadjes eruit en snij de rest in schijfjes.
Snij het lenteuitje in dunne ringetjes.
Kook de soumen zoals aangegeven op de verpakking, dat duurt maar een puur minuutjes.
Hussel alle ingrediënten door elkaar een mooie saladeschaal, voeg daar ook het de kimchi-saus die nog in het potje zit bij. Itadakimasu!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 roppongi - Powered by Lightspeed