Tamagoyaki recept

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • Geplaatst in bento, recept
  • 0
Tamagoyaki recept

Herinner je je onze Baymax-bento nog? Hij is supersnel te maken! Okay, die zoete opgerolde omelet (tamagoyaki) vergt wat meer tijd, maar je kunt hem al van tevoren maken en invriezen. Als je er nou meteen een paar maakt heb je een voorraadje voor je volgende sushi-party!

Dit recept komt uit het kookboekje dat ik al in 2001 samen met een Japanse vriendin geschreven heb. 

Dit heb je nodig voor 1 rol:
- 3 el. water
- 1 tl dashipoeder
- 1 el suiker
- 1 tl mirin
- een scheutje sojasaus
- 3 eieren
- plantaardige olie
- een tamagoyaki-pan

Doe het water met de dashi in de pan en breng dit aan de kook en laat het even doorkoken. Draai de warmtebron laag en voeg de suiker, mirin en sojasaus toe. Roer tot de suiker is opgelost en laat deze bouillon afkoelen.
Klop de eieren in een kom en voeg de afgekoelde bouillon toe.
Verhit een klein scheutje olie in de koekenpan en schenk er 1/5 van het eimengsel in. Rol de omelet net voor hij helemaal gestold is van voor naar achter op. Schuif de rol naar voren, vet de pan opnieuw een beetje in en schenk weer 1/5 van het eimengsel in de pan, til de rol een stukje op en laat er wat ei onder lopen. Rol de omelet weer op voordat hij helemaal gestold is. Herhaal deze handelingen tot het eimengsel op is en je een dikke omeletrol hebt. Je krijgt hem nog mooier in shape met een sushimatje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 roppongi.nl - Powered by Lightspeed