Tori-karaage

Tori-karaage

Wij zijn dol op de Japanse variant van de kipnuggets. En zo af en toe stoppen we ze lekker in de bento, want soms wil je ook wel eens een bento die buiten de lijntjes gaat! ;-)

Dit heb je nodig:  

4 biologische kippendijen zonder bot
1 el. vers gemberrasp
2 el. Japanse sojasaus
1 el. sake
1/2 el. sesamolie
een teentje knoflook geperst
3-4- volle el. aardappelzetmeel
zonnebloemolie om te frituren
een wok
keukenpapier 

En zo ga je te werk

Snij de stukjes vet van de kipstukken en snij ze in niet te kleine blokjes.
Mix het gember-sap, de sojasaus, sake, sesamolie en knoflook in een kom en laat de kipstukjes hier even in marineren. Rol de stukjes vervolgens door het aardappelzetmeel.
Verhit de olie in een wok, je hebt hem op de juiste temperatuur als een beetje aardappelzetmeel naar de bodem zakt en onmiddellijk weer boven komt drijven. Voeg de kipstukjes toe en frituur ze, op een middelmatige warmtebron aan één kant goudbruin. Draai ze om.
Zet het vuur wat lager en frituur de kip bijna gaar, zet de bron vervolgens weer hoog en frituur nog even tot ze krokant zijn. Neem ze uit de pan en laat de torikaraage op een stuk keukenpapier uitlekken.

EXTRA BENTO TIP : Als je liever een boterham meeneemt hebben we nog een lekkere tip voor je.
Besmeer twee boterhammen met pindakaas. Snij een paar van de kipstukjes in plakjes en beleg een boterham ermee, leg de tweede boterham er bovenop et voilá, een torikaraage sandwich.




 

Reacties

  1. Agnes Agnes

    Mijn vriend is half Japans en maakt dit af en toe voor mij.. en het is zó lekker! We dippen het altijd in Japanse mayonaise, dat maakt het wat mij betreft helemaal af.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2017 roppongi - Powered by Lightspeed