5 boekentips voor een lekkere, luie vakantie

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • 0
5 boekentips voor een lekkere, luie vakantie

De vakantie is begonnen, of staat voor de deur. Tijd om tot rust te komen met bijvoorbeeld een boek! Wij geven je onze 5 tips voor leuke boeken tijdens jouw vakantie.

Naast alle kleding, zonnebrand, strandlakens en wat nog meer, gaat er ook altijd een "entertainment-bak" mee de auto in. Die is gevuld met spelletjes, lego, haakwerk en heel veel boeken.

Maar ook als je niet op vakantie gaat en een beetje rondom huis in de zon hangt, is een goed boek heerlijk rustgevend. Wij geven je onze 5 tips voor boeken die je vakantie nog leuker maken, waar dat ook is!

1. Japanese Cooking a simple art
Dit is onze Japanse kookbijbel en hier hebben we heel veel van onze kennis over de Japanse keuken gehaald. De maker Tsuji Shizuo was één van de grootste Japanse chefs in zijn tijd en oprichter van een aantal gerenommeerde kookscholen in Japan. Het is een kookboek met weinig foto's, maar een schat aan informatie. Let op: Engelstalig

2. Kawaii Cakes
Een doe-boek voor de iets minder fraaie zomerdagen. We hebben hem nog niet zo lang in het assortiment, maar alleen al bij het zien van de foto's loopt het water ons in de mond! De recepten zijn duidelijk beschreven en zien er niet al te moeilijk uit voor de geoefende bakker! Ook fijn zijn de templates achterin en de lijst met winkels waar je de bakbenodigdheden kunt bestellen.
Let op: Engelstalig

3. Kawaii: how to draw really cute stuff
Deze topper mag je natuurlijk niet vergeten in de vakantie. Even wat tekenen in een verloren uurtje is toch heerlijk!
Let op: Engelstalig

4. Vissen voor de keizer - Didier Decoin
We hebben hem niet in ons assortiment, maar wat een prachtig boek is dit. Het is het verhaal van Miyuki, die na de dood van haar man zijn taak overneemt en vanuit haar afgelegen dorp vissen naar de keizer gaat brengen. Een avontuurlijke reis die prachtig, bijna poetisch wordt beschreven. En en passant leer je er ook veel over de Heian-periode in Japan. Echt een aanrader!
In het Nederlands vertaald

5. Norwegian wood - Murakami Haruki
Eindelijk vind je nu ook één van onze favoriete Murakami boeken in het assortiment. In 1987 was dit zijn doorbraak buiten Japan. Het is een mooi en tegelijkertijd ook verdrietig liefdesverhaal dat zich afspeelt in Tokyo in de jaren '60. Een mooie coming-of-age roman dat het tijdsbeeld van die jaren mooi weerspiegelt.
Let op: Engelstalig

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed