5 tips tegen een winterdip

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • 0
5 tips tegen een winterdip

Best veel Nederlanders hebben last van een depressieve stemming gedurende de wintermaanden. Dat komt vooral door de donkere dagen, de feestdagen die alweer achter ons liggen en het vooruitzicht dat het nog wel even winter is. Een winterdip ligt dus op de loer…
Wil je weten hoe wij de winterblues omzeilen? Lees hier dan onze 5 tips!


Ga naar buiten

Ga elke dag even de buitenlucht in, wandel in de ochtend, of tijdens je lunchpauze even in de frisse buitenlucht. Vooral die mooie blauwe, heldere winterdagen zijn hier perfect voor. Als je wandelt ben je je ook veel beter bewust van de mooie uitzichten om je heen. Bovendien slaap je er ook beter door, want hoe meer daglicht je overdag ziet hoe beter je nachtrust!

Zorg voor genoeg licht

Je directe omgeving heeft een positieve invloed op je humeur. Zo kun je met een wake-up light lekker langzaam wakker worden en wennen aan de nieuwe dag. Je kunt ook timers gebruiken zodat je woonkamer verlicht is als je opstaat. Wij ontbijten bij kaarslicht, super gezellig!

Let op wat je eet

Je voelt je beter in je vel met een gezonde maaltijd in je lijf. En wat is er nu leuker dan het aangaan van nieuwe uitdagingen? Verdiep je zelf eens in de Japanse keuken, die is verrassend eenvoudig, veelzijdig en gezond!
Ook wij vergrijpen ons wel eens aan een lekkere vette hap of een stuk chocolade, maar dat schuldgevoel erna kunnen we missen als kiespijn. Natuurlijk mag je jezelf af en toe verwennen, maar snoep met mate en probeer eens een lekkere Japanse maaltijd, wat dacht je van een heerlijk kom ramen-noedels het Japanse voorbeeld van comfort-food!
Klik hier voor het ramen boek.

Bereid je vast voor op de lente

Eén ding is zeker, er komt een einde aan de korte, koude dagen. Je mag stiekem best verlangen naar de lente, daar is niks mis mee hoor! Je kunt je zelfs, samen met Marie Kondo, alvast voorbereiden op de grote schoonmaak. De opruim-goeroe heeft niet alleen een best-seller op haar naam staan, maar ook een eigen serie op Netfix. Plof na een lekkere wandeling op de bank en laat je inspireren voor de lente-schoonmaak, kijk hier naar de trailer>>>https://www.netflix.com/nl-en/title/80209379

Spark Joy

Doe net als wij en omring jezelf alleen met spullen waar je blij van wordt! Mooie producten, die met zorg zijn ontworpen en gemaakt zodat ze jarenlang meegaan.
Op de foto zie je een paar van onze favorieten waaronder, een koinobori van Madame Mo, washi-tape, en een grappige lucky cat theebeker.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed