Een bento recept voor Pasen

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Een bento recept voor Pasen

Een bento in het paasthema, dat lijkt heel ingewikkeld, maar dit lieve paaskonijntje is helemaal niet zo moeilijk te maken. Je hebt er alleen wat eieren een scherp mesje, ketchup en een prikker voor nodig. En wat zal die leuk staan bij de paasbrunch!

Nu de jongens wat ouder worden smeren en ze zelf hun boterhammen smeren, schiet het maken van leuke bento er wel eens bij in. Maar nu Pasen voor de deur staat begint het weer te borrelen en zijn we op zoek gegaan naar iets leuks voor in de broodtrommel! Lang hoefden we Pinterest niet af te struinen, om dit lieve konijntje te vinden. En samen met een lekker recept voor Japanse tonijnsalade hebben we er een aantrekkelijke, gezonde bento van gemaakt!

Voor het konijntje heb je nodig:
- eieren, zoveel je wilt
- een drupje ketchup
- een scherp mesje
- een prikker

Kook de eieren 7 minuten, het is beter om ze niet te zacht te koken. Pel ze voorzichtig, snij een klein plakje van de onderkant. Snij een driehoekje uit het plakje, dat zijn de oortjes. Maak een inkeping in het ei op de plek waar jij de oortjes wilt hebben. Schuif de oortjes er voorzichtig in, doop het prikkertje in de ketchup en prik hiermee de oogjes in het ei.Japanse tonijnsandwiches
Dit heb je nodig:
- tonijn uit blik
- een rode ui, fijngesnipperd
- twee selderij stengels, fijngesneden
- Japanse mayonaise
- peper en zout
- bruine boterhammen

Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en besmeer er de boterhammen mee. Snij de sandwiches in mooie reepjes, dat ziet er aantrekkelijker uit in je bento!Nu hoef je alleen je bento nog te vullen, hiervoor kun je ook nog blaadjes sla en aardbeien gebruiken!
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed