Furoshiki

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Furoshiki

Furoshiki

Verbijsterend om te lezen dat we in Nederland met z’n allen jaarlijks zo’n 3 miljard plastic tasjes gebruiken. Gelukkig worden er heel veel van die tasjes hergebruikt, maar er verdwijnen er ook even zoveel direct in de prullenbak, of erger nog: op straat.

Reden genoeg om gratis tasjes af te schaffen en voortaan een furoshiki in je tas mee te nemen.

Een furoshiki is niets meer en niets minder dan een vierkante doek die je op verschillende ingenieuze manieren tot een handige tas kan knopen. Maar dan wel een doek met prachtige kleurencombinaties en typisch Japanse designs, daar zijn we immers dol op!


In 2006 was er al een campagne van het Japanse Ministerie van Milieu om gratis tasjes te weren en de furoshiki te promoten. Daar komt dit superhandige schema vandaan, kun je zien hoe je de verschillende modellen knoopt.

Onze favoriet is de grootste van 104cmx104cm omdat je daar echt grote boodschappen tassen van kunt maken. Als je liever een eleganter model knoopt kun je beter kiezen voor de 90cmx90cm. Gebruik je hem alleen voor een bento, dan is er de kleinste furoshiki van 45cmx45cm.


We vonden nog een filmpje uit onze goede oude tijd aan de Rozengracht. Hij duurt nog geen twee minuten, zo snel pak je dus twee flessen in!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed