Halloween Bento Inspiratie

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • 0
Halloween Bento Inspiratie

Grappige, makkelijke gerechten voor een lunchtrommel in de spooky spirit.

Maak je Halloween bento super scary met deze gerechten. Afgehakte vingers op een boterham, die je in een paar minuten maakt. En voor de eier-ogen draai je ook je hand niet om!

Waar komt Halloween eigenlijk vandaan?
Halloween is van oorsprong een Keltisch feest. Eigenlijk een mix van Allerheiligen, een dag om heiligen en martelaren te eren, en Allerzielen. De laatste is een dag om te bidden voor alle overledenen die nog niet in de hemel zijn, maar nog ronddwalen in het vagevuur. Op Allerzielen gingen Christenen in lompen gehuld de deuren langs, bedelend om Zielencake. Voor elke cake die ze kregen spraken ze een gebed uit voor de dolende zielen in het Vagevuur. De voorloper van Trick or Treat zeg maar!

Hoe zit dat met Halloween in Japan?
Als Japanners eenmaal iets uit het buitenland omarmen, dan gaan ze he-le-maal los. Dus ook met dit oorspronkelijk Keltische feest. Vanaf begin oktober hangen de meest waanzinnige kostuums al in de winkels en worden er op veel plaatsen optochten georganiseerd. Die optochten zijn de hight-lights van het feest, ze gaan niet echt de deuren langs voor snoep.

foto: Toru YAMANAKA voor J People

foto: Toru YAMANAKA voor J People

Het recept voor onze Halloween bento
Voor bento-fans is deze dag een perfecte bron van inspiratie! Met een paar ingrediënten maak je de leukste zombie gerechten. Deze bento maakten wij dit jaar:
een lunchtrommel gevuld met finger-food en zobie-eyes!
En die leuke Pikachuu vind je hier>>>https://www.roppongi.nl/nl/pikachu-gezicht-bento.htmlVoor de de afgehakte vinger sandwiches heb je nodig:
- 2 bruine boterhammen,
- 2 knakworsten
- ketchup
Snij nagels uit de topjes en snij de vingerkootjes in, verwarm de worstenvingers vervolgens een paar minuten in kokend water.
Leg ondertussen de boterhammen dubbel, naast elkaar in de bento, spuit wat ketchup tussen elke dubbelgevouwen boterham. Neem de worsten uit de pan en leg ze tussen de boterhammen. Zorg ervoor dat er genoeg ketchup tussenuit komt voor een extra bloederig effect!

Voor de zombie eyes heb je nodig:
- een ei
- twee ringetjes zwarte olijf
- wat ketchup
- een cocktailprikker
Kook het ei in 7 minuten gaar en pel hem. Snij hem in tweeën en leg een ringetje olijf op het eigeel van beide helften. Doop de coktailprikker in de ketchup en maak het eiwit bloeddoorlopen. Leg de eieren in de bento en voilá je Halloween bento is klaar!

Wil je nog meer Halloween bento inspiratie, kijk dan eens op onze bento van vorig jaar>>>https://www.thesushitimes.com/japans-recept-halloween-bento/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed