Halloween Bento

Halloween Bento

Halloween is big in Japan, very big!

Als Japanners eenmaal iets uit het buitenland omarmen, dan gaan ze he-le-maal los. Dus ook met dit oorspronkelijk Keltische feest. Vanaf begin oktober hangen de meest waanzinnige kostuums al in de winkels en worden er op veel plaatsen optochten georganiseerd. foto:j people

Voor bento-fans is deze dag een perfecte bron van inspiratie! Met een paar ingrediënten maak je de leukste zombie gerechten. Deze bento maakten wij dit jaar:

 
 En dit zit erin

Spooky Head:
Vorm een balletje van wat gekookte Japanse rijst en druk het een beetje plat, je kunt deze onigiri vullen naar keuze, wij houden van umeboshi met shiso. Knip ogen en een dichtgenaaide mond uit een strookje nori-zeewier en leg deze op de onigiri.

Italian Eyes:
Steek rondjes uit een plakje mozarella, halveer wat cherry tomaatjes, snij wat olijven gevuld met rode paprika in plakjes.
Besmeer het plakje mozarella met een likje pesto en leg dat op het tomaatje, leg hier een plakje gevulde olijf op.

Monstrous Mummies:
Neem worstjes naar keuze en wikkel er wat slierten spaghetti omheen. Steek er oogjes in en klaar ben je.

Freaky Fingers:
Snij een paar plakjes bladerdeeg in repen (je moet ze nog op kunnen rollen). Besmeer de reepjes met aarbeienjam, rol ze op en steek een amandel aan het uiteinde. Bak de vingers goudbruin in de oven.

Mummy Mouths:
Snij een appel in vier parten, snij een driehoekje uit elk partje en smeer er pindakaas in. Prik tot slot her en der wat stukjes amandel in de mond.

Opvullen met wat broccoli en je bento is klaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2018 roppongi.nl - Powered by Lightspeed