Japanse groene thee, hoe hoort het eigenlijk?

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Japanse groene thee, hoe hoort het eigenlijk?

 Japanse groene thee, hoe hoort het eigenlijk? 

 Groene thee is volgens de kenners supergezond, vanwege de antioxidanten die erin zitten. Goed voor je huid, je botten, je cholesterol, je bloeddruk en als klap op de vuurpijl schijn je er van af te vallen.

 Hoe zet je een lekker bakkie groene thee?

 Eén ding is in ieder geval zeker, groene thee is toevallig ook nog eens heel erg lekker. Neem onze Japanse groene thee, die door het verschil in het productie proces heel anders smaakt dan de Chinese variant. Hoe sencha, zo heet Japanse groene thee, smaakt? Heel verfrissend, een beetje spinazie-achtig en een tikkeltje bitter.

Sencha wordt overigens, net als de bekendere zwarte theesoorten, gemaakt van de blaadjes van de theeplant die de prachtige naam Camellia Sinensis draagt. Na de oogst, of de pluk, worden de blaadjes niet geroosterd maar gestoomd, dat stopt het oxidatie proces en zorgt voor de groene kleur. Hoe kleiner de blaadjes, hoe hoger de kwaliteit en de prijs.

Een kopje Japanse thee zetten is niet zo moeilijk als je denkt. Zorg ervoor dat je zacht water hebt, uit een fles of uit de kraan, en dan hoef je alleen te onthouden dat het water niet te warm mag zijn en de thee niet te lang mag trekken. Breng eerst het water aan de kook en giet er dan wat koud water bij. Schep per kopje een theelepel in een zeefje en giet het water er rustig over. Groene thee hoeft maar een minuut of twee te trekken en wordt daarna helemaal uitgeschonken, tot de laatste druppel. Je kunt er zeker nog twee water opgieten, dat scheelt dan ook weer!

Als je eenmaal aan heerlijke de smaak van sencha gewend bent leer je vanzelf wat voor jou de lekkerste manier van theezetten is, en zo hoort het natuurlijk.

 

 

Extra genieten van een relax moment met een kopje sencha

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed