Japanse Lucky Charms

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Japanse Lucky Charms

Het aantal Nederlandse geluksymbolen steken wat schril af tegen die in Japan, want als we heel diep in ons geheugen graven komen we niet verder dan het klavertje vier en het hoefijzer.

Nee dan Japan, daar stikt het van de talismannen! Allerlei symbolen die staan voor blijdschap, rijkdom, gezondheid, geluk en nog véél meer. In het nieuwe jaar bezoeken Japanners hun plaatselijke tempel om te bidden voor gezondheid en geluk, of wat ze ook op dat moment in hun leven het best kunnen gebruiken. Geluk bij examens, het vinden van een liefde, of het krijgen van een baby, je kunt het zo gek niet verzinnen! Ze hebben dan ook een lucky charms, engimono, die eventueel zouden kunnen helpen bij die zoektocht naar geluk.

Wij zetten hier de drie meest populaire even voor je op een rijtje, kun je zelf bedenken welke het meest bij jou past op dit moment!

I. De maneki neko – het Japanse gelukskatje
Maneku is het werkwoord voor wenken, of uitnodigen en neko betekent kat. De maneki neko is dus een uitnodiging voor geluk. Met z’n rechter pootje omhoog wuift hij klanten (het liefst met héél veel te besteden) binnen, daarom zie je ze veel in restaurants en winkels. Zwaait hij met z’n linker pootje dan nodigt hij rijkdom en geluk uit!


vanaf linksboven met de klok mee zijn dit:
een maneki neko van nanoblock
maneki neko eetstokjes
een gouden maneki neko beeldje

II. De tsuru – kraanvogel
Dit symbool voor een lang leven en geluk kom je veel tegen in schilderijen, kimonopatronen, maar het meest nog als origami kunstwerkje. Ze worden vooral in verband gebracht met het nieuwe jaar en huwelijken. Vandaar dat je ze vaak geborduurd in de prachtige huwelijks kimono terug vindt. Ken je het verhaal van de 1.000 kraanvogels? In het kort gezegd; als je 1.000 kraanvogels vouwt komt je wens uit.


vanaf linksboven met de klok mee zijn dit:
een kraanvogel stokjes-legger
origami pakket voor 1.000 kraanvogels
een kraanvogel furoshiki knoopdoek

III. De daruma
Deze poppetjes zijn geïnspireerd op de boeddhistische monnik Bodhidharma. Ze zijn meestal rood met dikke wenkbrauwen en een snor en staan voor geluk en doorzettingsvermogen. Meestal zijn de ogen van de daruma nog niet ingekleurd, dat moet nog gebeuren! Stel jezelf een doel en kleur het eerste oog zwart, als je je doel bereikt hebt mag je het andere oog inkleuren. Da's toch een mooie aansporing zo?

vanaf linksboven met de klok mee zijn dit:
flowering fortune daruma
daruma van nanoblock
retro bento-lunchtrommel met daruma

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed