Kawaii: How to draw really cute stuff

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Kawaii: How to draw really cute stuff

Wat wij van het boek "Kawaii, how to draw really cute stuff"van Angela Nguyen vinden lees je hieronder!

Knutselen is hip, helemaal nu we allemaal veel te vaak online zijn is het heerlijk om zo nu en dan eens aan tafel, of op de bank te zitten met een leuk project.  Het liefst één waar je niet meteen een hele knutselwinkel voor leeg hoeft te kopen.

Ik ben zelf ooit begonnen met een bolletje wol, een haaknaald en wat boeken met patronen en haakte een hele amigurumi-knuffel-collectie bij elkaar! Jet is meer van het creatief met papier: tape op de muur, origami-projecten, ze draait er haar hand niet meer voor om. Oh ja, laat ik ook vooral haar lunchtrommel-kunst niet vergeten. Bijna elke ochtend duikt ze haar koelkast in en maakt dan de meest fantasievolle bento voor Jimi en zelfs voor z’n vrienden!

En allebei zijn we als een blok gevallen voor het tekenboek “Kawaii: How to draw really cute stuff”. Want ook hiervoor geldt: less is more. Met een potlood, gum en papier kun je meteen aan de slag!

Het boek is geschreven door Angela Nguyen, een artiest die bekend is om haar schattige artwork.  Ze heeft "Are mummy and daddy like me?" van Brent Cambell geïllustreerd en is bedenker van de serie "Somewhere in the World." In aparte hoofdstukken legt ze uit hoe je een cute versie van heel veel verschillende dingen kunt tekenen. Te beginnen bij poppetjes, zoals ninja’s, astronauten, heksen en politieagenten en dan door naar beestjes, gebruiksvoorwerpen en eten.

Je leert eerst hoe elk figuurtje is opgebouwd, welke vormen de basis zijn, en vervolgens hoe je het verder afmaakt. Zo leer je hoe je de figuurtjes goed in balans tekent. Natuurlijk ben je in het begin nog echt aan het kopiëren, maar naarmate je meer oefent ontwikkel je een eigen stijl. Als je goed om je heen kijkt kun je dus alles in je eigen omgeving een kawaii make-over geven en voor je het weet liggen jouw pluchen cuties in de winkel!

>>> Bestel jouw exemplaar van "Kawaii:how to draw really cute stuff" hier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed