Kodomo no Hi

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Kodomo no Hi

Heb je ze gezien tussen je emoji? Twee vissen aan een stokje bedoelen we, dat zijn koinobori, bij ons beter bekend als karpervlaggen. In Japan hangen ze rond 5 mei overal in het land te wapperen in de wind. Het is dan kodomo-no-hi wat kinderdag betekent.

 


Sinds kort zijn de prachtige, kleurrijke karpervlaggen van het Franse merk Madame Mo terug in onze collectie. Je vrolijkt er je tuin, balkon, of caravan mee op. Maar het is natuurlijk ook leuk om er zelf een heleboel te knutselen. Je print ze uit, kleurt ze in, hangt ze aan een stokje, of rijgt ze aan slinger. Voor een zomers feestje bijvoorbeeld!

Dit heb je ervoor nodig:
- print van de vis, die wij voor je gemaakt hebben en die je hier kunt downloaden
- kleurpotloden, of stiften
- een schaar
- lijm
- naald, draad en eventueel een stokje om je vis aan te hangen

Kleur de print eerst in je favoriete kleuren. Ik heb het staartje en de vinnen wit gelaten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Knip de vis en alle losse onderdelen uit en vouw de vis langs de stippellijntjes. Zet zijflappen vast met een stukje plakband, de vis gaat dan een beetje bollen en zo krijg je het wapper-effect van de koinobori. Nu hoef je alleen nog te kiezen of je ze aan stokjes hangt of aan een heel lang draad rijgt.Vorig jaar hadden we een ander knutsel-project die is ook nog steeds heel leuk om samen te maken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed