Lego Traktatie

Lego Traktatie

Lego, wie is er niet opgegroeid met die kleurrijke bouwsteentjes uit Denemarken? Bij ons wordt er nog bijna elke dag driftig mee gespeeld. De bouwpakketten worden zorgvuldig, met het puntje van de tong uit mond, in elkaar gezet. En van losse legoblokjes, via oma weer hier terecht gekomen, worden hele steden gebouwd.

Sinds het octrooi op de blokjes verlopen is, zijn er heel veel leuke varianten op het lego-thema bijgekomen. Wist je bijvoorbeeld dat er in Japan piepkleine legoblokjes gemaakt worden, waar je hele mooie gebouwen en figuurtjes mee kan maken? In Japan zijn deze Nanoblocks al razend populair en hier zijn ze inmiddels ook al een tijdje verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige Hello Kitty, of een Lucky Cat maken van minuscule legosteentjes. Klein nadeel: ze zijn niet geschikt voor hele kleine vingertjes!
Leuk en lekker (zoet) is de eetbare lego. Niet voor elke dag, maar heel soms vallen we uit onze verantwoorde moeder-rol en maken we lego-suikerbommetjes voor onze kroost. Zeker als er een feestje te vieren valt. Je kunt er een heleboel maken als traktatie, of je maakt er een paar om een taart te decoreren.

 

Dit heb je nodig:
een cake, gekocht of zelfgebakken,
poedersuiker,
water,
tubetjes kleurstof van Dr. Oetker,
gele, blauwe en rode M&Ms

Zo maak je ze:
Snij de cake in plakken en snij van elke plak de randjes weg zodat je een legoblokje krijgt (deze restjes kun je in een trifle verwerken).
Mix in een diep bord 3 eetlepels poedersuiker met water tot een papje en voeg daar de kleurstof aan toe (voor elke kleur een apart papje maken). Haal het blokje cake door het suiker-kleurstof mengsel en zorg ervoor dat elk vlak bedekt is. Leg tot slot de M&M’s erop en laat de legoblokjes tenminste een uur uitharden.

Daarna zijn ze klaar om uit te delen. Voor het bouwen raden we toch echt de Deense of Japanse steentjes aan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed