Nawrap: bijzonder keukentextiel uit Japan

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • 0
Nawrap: bijzonder keukentextiel uit Japan

Graag laten we je kennis maken met deze bijzondere thee- en vaatdoeken uit Japan. Ze zijn gemaakt van rayon en biologisch katoen geïmpregneerd met Binchotan, dat geuren en bacteriën in huis vermindert!

Soms hoeven we zelf niet te speuren naar nieuwe producten uit Japan, maar worden we benaderd door de importeur zelf. Zo zijn we in contact gekomen met BrightMum, zij zijn vooral op zoek naar functionele, goed gemaakte producten voor Less Waste en More Health. En het keukentextiel van Nawrap valt precies in deze categorie!


Waar komt de Nawrap vandaan?
De fabriek van Maruyama Fiber Industry Co.Ltd., waar dit prachtige keukentextiel geproduceerd wordt, staat in Nara. Oorspronkelijk werden hier muskietennetten gemaakt van katoen en hennep. Omdat de vraag naar de netten afnam zijn ze zich gaan verdiepen in weeftechnieken om andere doeken van natuurlijk materiaal te maken. Dat zijn de absorberende, sneldrogende keukendoeken geworden onder de naam Nawrap.


Wat is Binchotan?
Om het allemaal nog specialer te maken zijn de vaat- en theedoeken geïmpregneerd met Binchotan. Binchotan is houtskool gemaakt van de Japanse Ubame eik. Het wordt onder andere gebruikt in de Japanse keuken, omdat het langer brandt op een lagere temperatuur. Maar vooral ook, omdat het geurloos is en een antibacteriële werking heeft. Maruyama is er in geslaagd met ultrafijne Binchotan deze eigenschappen over te brengen in hun textiel.Niet zo maar een keukendoek!
Dit keukentextiel bestrijdt dus niet alleen bacteriën en geurtjes, de Nawrap thee- en vaatdoeken zijn ook nog eens functioneel en duurzaam gemaakt. Elke doek is geweven met meerdere lagen, zodat water goed geabsorbeerd wordt.Bij Roppongi vind je nu Nawrap thee- en vaatdoeken in verschillende, mooie kleuren. Ze lijken in eerste instantie heel stug, maar als je ze voor gebruik in warm water legt worden ze vanzelf zacht. We hebben al een vaatdoek uit mogen proberen en zijn echt er echt heel erg blij mee!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed