Over onze groene thee

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Over onze groene thee

Japanse groene thee, sencha, is lekker en gezond. Hier lees je alles over onze sencha.

In de bergen rond Kakegawa, in de provincie Shizuoka waar je ook de Fuji vindt, groeit onze sencha. Deze Japanse groene thee wordt, net als de zwarte theesoorten, gemaakt van de blaadjes van de theeplant die de prachtige naam Camellia Sinensis draagt. Na de pluk worden de blaadjes niet geroosterd maar gestoomd, dat stopt het oxidatie proces en zorgt voor de groene kleur. Hoe kleiner de blaadjes, hoe hoger de kwaliteit en de prijs.De jonge zachte blaadjes van onze sterren-thee (vijf sterren is het hoogst haalbare) worden vroeg in het seizoen geplukt en vervolgens langer en op een hogere temperatuur gestoomd. Zo krijg je een zogenaamde fukamushi, diepgestoomde, groene thee met een intens en vol aroma. Hoe meer sterren, hoe voller de smaak, zoals de Tokujou. De Kura is wat frisser van smaak en de Fukjirushi zit er tussenin.

De drie soorten fukamushi sencha die wij in ons assortiment hebben zijn:
1. Fukamushi Sencha Tokujou *****
2. Fukamushi Fukujirushi ****
3. Fukamushi Kura ***

Japanse groene thee is volgens de kenners supergezond, vanwege de antioxidanten die erin zitten. Goed voor je huid, je botten, je cholesterol, je bloeddruk en als klap op de vuurpijl schijn je er van af te vallen. Maar waar de thee ook overal goed voor mag zijn, één ding is zeker, groene thee is toevallig ook nog eens heel erg lekker. Heel verfrissend, een beetje spinazie-achtig en een tikkeltje zoet.

Een kopje Japanse thee zetten is niet zo moeilijk als je denkt. Zorg ervoor dat je zacht water hebt, uit een fles of uit de kraan, en dan hoef je alleen te onthouden dat het water niet te warm mag zijn, de temperatuur staat aangegeven op de verpakking, en de thee niet te lang mag trekken. Breng eerst het water aan de kook en giet er dan wat koud water bij. Schep per kopje een theelepel in een zeefje en schenk het water er rustig overheen. Groene thee hoeft maar een minuut of twee te trekken en wordt daarna helemaal uitgeschonken, tot de laatste druppel. Je kunt er zeker nog twee water opgieten, dat scheelt dan ook weer!

Als je eenmaal aan heerlijke de smaak van sencha gewend bent leer je vanzelf wat voor jou de lekkerste manier van theezetten is, en zo hoort het natuurlijk.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed