3 juli "Plastic Bag Free Day"

3 juli "Plastic Bag Free Day"

Een dagje zonder plastic tasjes, da's toch best te doen? Neem een papieren tas, of furoshiki als alternatief.

 3 juli is het internationale “Plastic Bag Free Day” om je te wijzen op de vervuiling die deze tasjes veroorzaken. Er zijn natuurlijk veel mooiere alternatieven, zoals de Japanse furoshiki!

Eerlijk is eerlijk, plastic tassen lijken reuze-handig en we zijn allemaal geneigd om ze aan te nemen als ze aangeboden worden bij een snelle boodschap. Maar heb je er wel eens bij nagedacht hoeveel van die tasjes we met z’n allen gebruiken elk jaar?

“Plastic Bag Free Day” is bedoeld om mensen zich ervan bewust te maken, niet overal zomaar een tasje te accepteren. Al kun je in je eentje natuurlijk niet alle milieuproblemen oplossen, je kunt er wel een steentje aan bijdragen!

Willen we kunnen blijven genieten van de mooie plekjes op onze aardbol, dan moeten we toch echt ons gedrag veranderen. Wie wil er nou zwemmen, surfen in een soep van plastic? Om nog maar te zwijgen over alle vissen en andere flora en fauna die we ermee vergiftigen.

Dus, doe mee en accepteer geen plastic tasjes vandaag. Kies voor papier in plaats van plastic, of beter nog: neem een eigen tas mee! Heb je een sjaal bij de hand, knoop er dan een tas van. Of schaf gewoon eens een mooie Japanse knoopdoek aan!Wil je meer weten en meedoen? Kijk dan eens op deze site voor projecten en evenementen http://www.plasticbagfreeday.org/

En als je inspiratie voor het knopen van tassen nodig hebt...voilá!
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed