Ramen Japanse noedelsoep, een recept

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • Geplaatst in recept
  • 0
Ramen Japanse noedelsoep, een recept

Ons recept voor een lekkere gevulde ramen noedelsoep: een beetje uit een pakje en een heleboel van jezelf!

Ramen is een Japanse noedelsoep,  gemaakt met een basisbouillon van vlees en/of vis vaak op smaak gebracht met zout, sojasaus of miso. De toppings kunnen variëren van lente-ui, fijngesneden kool, zeewier, verse spinazie tot chaashū (een plak gemarineerd varkensvlees), gemarineerde eieren en kamaboko (viscake).

Wij delen met alle plezier één van onze favorieten met je, gemaakt met noedelsoep uit een pakje. Yep, dat lees je goed, uit een pakje. Gewoon omdat we ons soms ook minder tijd hebben om uitgebreid te koken. Het liefst nemen we dan de Japanse variant van bijvoorbeeld Nissin, met sojasaus of miso-smaak.

Een paar van de toppings daarentegen,  zoals de Japanse kipnuggets en de gemarineerde eieren, maken we het liefst zelf. Verder zijn we dol op kimchi en voor de kleur, en natuurlijk ook de smaak, hebben we spinazie en lente-uitjes gebruikt.

Voor onze raamen hebben we dus gebruikt:
- een pakje nissin raamen sojasaus
- een gemarineerd ei
- wat stukjes tori-karaage (kipnuggets)
- wat kimchi (Koreaans ingelegde kool)
- fijngesneden lente-ui
- wat blaadjes verse spinazie



Voor de gemarineerde eieren heb je nodig:
4 eieren
1 tl dashipoeder (Japanse visbouillon)
50 ml sojasaus
20 ml mirin (zoete Japanse kookwijn)
1 tl geraspte gember, of gemberpasta.

En zo maak je ze:
kook de eieren in 6 a 7 min gaar. Laat ze even schrikken onder de koude kraan en pel ze. Doe vervolgens 250ml water in een pannetje samen met de dashipoeder, sojasaus,  mirin en gember. Breng dit aan de kook en voeg  de eieren toe. Laat ze 2 min koken en zet het vuur uit. Zet het pannetje in een bak met ijswater en laat de eieren 3 uur zo staan om de bouillon te absorberen. Neem de eieren uit de pan spoel ze af met koud water en halveer ze voor garnering.

Het recept voor de lekkerste karaage, de Japanse benaming voor kipnuggets, hebben we hier al een keer met je gedeeld.

Als je al dit lekkers hebt gemaakt is het alleen nog maar een kwestie van de noedelsoep bereiden in een kom doen, de uitjes en de kimchi snijden en alles vervolgens op de noedels leggen.

Wil jij liever álles helemaal zelf maken, dan is er sinds kort een heel mooi kookboek, Ramen van Tove Nilsson, waarin je leert hoe je de lekkerste bouillon en noedels zelf maakt!



Itadakimasu!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2018 roppongi.nl - Powered by Lightspeed