Roppongi behind the scenes

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Roppongi behind the scenes

Alweer tien jaar geleden kregen we het briljante idee om samen een Japanse lifestyle winkel te openen. Na  ruim een jaar stonden alle ideeën op papier, waaronder – niet in de laatste plaats - de naam en het logo. Die twee zijn voor ons inmiddels heel vanzelfsprekend, maar voor anderen helemaal niet. Er wordt ons namelijk nog best wel vaak gevraagd wat de betekenis van onze naam is. Allerhoogste tijd voor uitleg dus!

Roppongi, wat betekent dat eigenlijk?
Roppongi is de naam van de wijk in Tokyo waar de Tokyo Tower staat, de Japanse rood-witte Eiffeltoren. Om te beginnen vonden wij de klank van het woord grappig en daarnaast is het de wijk waar je veel buitenlanders vindt, en dat zijn wij! Het is ook de uitgaanswijk bij uitstek, en heeft hier en daar wat rafelrandjes. Maar hé, nobody’s perfect!Hoe we aan ons logo komen
Ons logo is geïnspireerd  op een Japans familiewapen. De bloem die we gekozen hebben is de kikyo, één van de zeven Japanse herfstbloemen en symbool voor oneindige liefde en eerlijkheid, hoe mooi wil je het hebben! Het is eigenlijk een paarse bloem, maar wij hebben gekozen voor de kleur van Delfts blauw en Japans aardewerk. Met deze ideeën in z’n achterhoofd is Roderick, van BRONS+TENKATE, voor ons aan de slag gegaan, en heeft er een mooi ontwerp van gemaakt.En deze naam en dit logo staan dus al bijna tien jaar symbool voor onze webshop, die we nog steeds met heel veel liefde en plezier vullen met de leukste (lifestyle) producten uit Japan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed