top 5 van onze bestsellers: Roppongi's populairste producten

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
top 5 van onze bestsellers: Roppongi's populairste producten

Top 5 bestellers van Roppongi

Onze passie is Japan en we vullen onze shop vol liefde en plezier met de mooiste Japanse producten. Wil je weten wat onze meest populaire producten zijn. We hebben een top 5 gemaakt van onze bestsellers, samengesteld door jullie dus!

 
1. Furoshiki, de Japanse knoopdoek


Wat zijn wij blij dat onze furoshiki ook bij jullie zo in de smaak vallen. Wist je dat wij in onze winkel op IJburg zijn begonnen met zelfgemaakte furoshiki? We konden nergens een leverancier vinden. Jet was naar Kyōto geweest en had prachtige doeken meegenomen, maar helaas was er geen enkele producent bereid om de gok te wagen en furoshiki naar Nederland te sturen! 

Dat is nu gelukkig heel anders, inmiddels hebben we zelfs meerdere merken in ons assortiment, waarvan Link Collective wel een hele bijzondere is. Niet in de laatste plaats omdat er een Japanse dame schuilgaat achter dit mooie merk, maar ook omdat we het idee achter deze doeken zo mooi vinden. We schreven er ooit een blogpost over >>> LINK

Ga hier naar de hele collectie

2. Monbento bentobox


Het liefst verkopen we mooie, duurzame producten die gemaakt zijn in Japan, maar voor de Monbento maken we heel graag een uitzondering. Stevig, mooi vormgegeven en makkelijk mee te nemen, dat zijn sowieso al 3 redenen waarom we gevallen zijn voor deze Franse topper.

Hoewel veel mensen vooral fan zijn van bentoboxen met vakjes, vinden wij de dubbele bentobox die kenmerkend is voor Japan veel fijner. Eigenlijk vooral omdat je dan zelf je porties kan bepalen.

En jullie zijn het gelukkig met ons eens, want we mogen hem regelmatig versturen!

De Monbento bentobox en meer bestel je hier

3. Koinobori


In Japan hangen deze kleurige karpervlaggen rond 5 mei te wapperen, maar wij versturen hem het hele jaar door.

De koinobori hangt dan overal in het land om kinderen een lang en gezond leven te wensen. Madame Mo heeft dit gegeven gebruikt om de prachtigste vissenvlaggen te ontwerpen die je ook kunt geven als kraamcadeau.

En inmiddels hebben we al gezien dat de karpervlaggen in ons land op balkons, in tuinen en aan boten hangen!

Onze koinobori bestel je hier

4. Tabisokken


Tabisokken zijn die Japanse sokken met één teen, heel handig als je graag slippers draagt maar het buiten toch net even te koud is.

Als je eenmaal gewend bent geraakt aan het gevoel zul je zien dat je ze steeds vaker gaat dragen. Onze kleurige tabisokken zijn namelijk te leuk om in de la te laten liggen!

Nog even leuk om erbij te vermelden dat deze sokken gemaakt worden door een Japans familiebedrijf vlakbij Kyōto. Kyo-To-To is oorspronkelijk gespecialiseerd in borduurwerk, ze maken ook de mooiste geborduurde patches, maar nu dus ook de leukste tabisokken.

De tabisokken bestel je hier

5. Sencha Japanse groene thee


Onze verrukkelijke groene thee kan inmiddels rekenen op een hele schare vaste fans. Niet zo verwonderlijk want wij durven rustig te stellen dat onze sencha (en matcha ook trouwens) van uitmuntende kwaliteit is.

Waarom wij dat zo stellig durven te beweren? Omdat wij onze thee-importeur heel goed kennen. Renee van J-Port heeft, net als wij, Japanse taal&cultuur gestudeerd in Leiden. Ook zij heeft van haar passie haar beroep gemaakt, alleen net even anders dan wij. Tijdens haar studie heeft ze een home-stay gedaan bij een Japanse thee-boer en zo is het balletje gaan rollen! Inmiddels is zij onze thee-guru en als we vragen hebben over sencha, of matcha dan kunnen we die altijd aan haar stellen.

Sinds kort hebben we ook heerlijke sencha uit Sonogi in ons assortiment. Een klein plaatsje op het eiland Kyūshū waar ze de lekkerste thee verbouwen!

De lekkerste sencha bestel je hier
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed