Sencha Iced Tea: een recept om zelf te maken

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Sencha Iced Tea: een recept om zelf te maken

Sencha, de Japanse groene thee, is niet alleen warm heel lekker je kunt er ook heel goed ice tea van maken. Zo heb je een verkwikkend en gezond drankje tijdens deze wel hele warme dagen!

In Japan genieten ze al heel veel jaren van sencha ice tea, maar dan de echte zonder suiker of andere toevoegingen. Het is een perfect zomerdrankje voor klamme, hete zomerdagen waar er heel veel van zijn in Japan.

Hoe je de lekkerste sencha ice tea maakt lees je hieronder, kies zelf maar welke bereindingswijze jou het lekkerst lijkt!

Thee zetten met ijsblokjes

Als je deze manier gebruikt om sencha ijsthee te maken heb je wat meer tijd nodig, maar behoudt je wel de smaak van de thee. Deze manier is het beste voor je duurdere theesoorten zoals de Tokujou, de Sonogi Sae en de Sonogi Tsuyu. Nog een bijkomend voordeel voor sommigen is dat de thee uiteindelijk minder caffeïne bevat dan de warme variant.
 

Doe 7-8 gram thee in een kyusu of andere theepot;
vul de pot met ijsblokjes;
wacht tot de ijsblokjes volledig gesmolten zijn op kamertemperatuur (niet verwarmen dus!);
als de blokjes helemaal gesmolten zijn is je thee klaar;
verdeel de thee over twee of drie glazen en geniet ervan!
 

IJsthee zetten met heet water 

Je kunt ook thee zetten met warm water en hem dan snel terug koelen door de warme thee in glazen gevuld met ijsblokjes op te gieten.

Op deze manier geniet je van de volle smaak van sencha zoals je gewend bent waarschijnlijk. nu komen ook de cafeïne vrij die kenmerkend is voor sencha. Nu kun je dus ook profiteren van de gezonde werking van sencha. Voor Japanners is ook het 'patchi patchi' geluid van de ijsblokjes die breken door de warme thee heel prettig en zomers.

Doe 7-8 gram theeblaadjes in de pot;
giet er 200ml water met een temperatuur van 80°C over;
wacht 2-3 minuten, hij mag best een tikkie sterk zijn, omdat de ijsblokjes de smaak wat afzwakken;
vul kopjes, of glazen met ijsblokjes en giet de thee om beurten beetje bij beetje erover.

 




Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed