Vijf verrassende duurzame tips

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid Beyer
  • 0
Vijf verrassende duurzame tips

De Dag voor de Duurzaamheid is een mooie aanleiding om eens stil te staan en te kijken naar de wereld om je heen. Wij geven je vijf duurzame tips om die omgeving een beetje mooi te houden.

Duurzamer leven is helemaal niet zo moeilijk
10 oktober staan we met z´n allen even stil bij het milieu en is er voor de tiende keer de Dag van de Duurzaamheid. We willen onze leefomgeving namelijk zo prettig en mooi mogelijk houden en daarvoor hoef je niet eens zo heel veel te doen, met een klein beetje gezond verstand en onze tips kom je alweer een stapje verder op weg naar een duurzamer leven!

Onze vijf tips voor jou
Tip 1: zelf cadeau zakjes vouwen
Wij krijgen vaak papier als vulmateriaal met onze bestellingen mee. Die gebruiken we dan weer voor jullie bestellingen, of we vouwen er cadeauzakjes van. Dat is reuze makkelijk, kijk maar eens op deze tutorial die we ooit voor Mood Kids maakten!Tip 2: papieren ballonnen
Gebruik ballonnen van papier om een feestje te vieren! De Japanse kami fūsen zijn een prachtig alternatief voor onze traditionele ballonnen. Na het feest kun je ze weer voorzichtig leeg laten lopen, om ze te gebruiken voor een volgend feestje. Dat is dus dubbel duurzaam!

kraanvogel ballon

Tip 3: gebruik een furoshiki
Verpak je cadeau eens in een furoshiki, de superhandige Japanse knoopdoek. Die kun je daarna voor van alles en nog wat gebruiken, bento-bag, tafelkleedje, servet, of bandana.


Tip 4: de bento tegen voedselverspilling
Gooi restjes na een maaltijd niet weg, maar neem ze de volgende dag mee in een bento! Dat is niet alleen duurzaam, dat is vaak ook hartstikke lekker!Tip 5: geen plastic bestek meer voor jou
Waarom zou je plastic bestek meenemen, als er een mooi alternatief is? Dit setje is handig en compact, ideaal voor on-the-go!Nog meer informatie
Ook wij hebben inmiddels hele fijne tips gevonden op de site van de Dag van de Duurzaamheid. Ook voor bedrijven valt er immers genoeg te veranderen, om de wereld om je heen een beetje beter te maken. Want je mag nooit vergeten dat alle kleine beetjes helpen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed