Welke bento past bij jou?

  • Geplaatst op
  • Door Ingrid
  • 0
Welke bento past bij jou?

Je hebt bento in verschillende uitvoeringen: met, of zonder vakjes, een- of twee-laags, groot of klein. Welke past het best bij jou?

Je ziet ze voorbijkomen in manga en anime, en als je ‘bento’ intikt op pinterest weet je niet wat je ziet. We kunnen dus gerust stellen dat de Japanse lunchtrommel de wereld heeft veroverd. Er worden zelfs wereldwijde wedstrijden georganiseerd, waarbij een ticket naar Japan op het spel staat. Tijd dus om jullie in te wijden in de wondere wereld van de bento.

Deze keer laten we je de verschillende soorten bento zien, zodat je voor jezelf kunt kiezen welke het best bij jou past.

Laten we beginnen om je uit te leggen wat het verschil is tussen onze broodtrommel en de Japanse bento. Wij hebben genoeg aan een grote rechthoekige doos waar je boterhammen met (pinda)kaas makkelijk in mee kunt nemen. Een bento bestaat daarentegen, meestal, uit twee lagen. Eén voor de rijst en groenten, een andere voor vlees, kip, tofu, of ei en wat fruit. Sommige bestaan gewoon uit één laag, die zijn vaak voor kinderen en kleine eters. En dan zij er ook nog lunchtrommels met vakjes, zodat je de verschillende gerechten er makkelijk over kan verdelen. 

Wij hebben drie soorten bentō in onze collectie: klein, groot en met vakjes. We zetten ze hier voor je op een rij en vertellen je wat de voordelen ervan zijn.

De kleine bentō heeft een gemiddelde inhoud van 500ml en is dus heel geschikt voor kleine eters. Ook handig als je af wilt vallen en kleinere porties wilt eten. Een bijkomend voordeel is dat ‘ie makkelijk in je tas past.
Velen zullen hem te klein vinden, maar je moet je bedenken dat de gemiddelde porties die wij tegenwoordig eten in de afgelopen jaren exposief zijn gegroeid. Een normaal bord eten is prima in een lunchtrommel mee te nemen. Je moet alles goed aanschuiven, dan blijft je bentō er tijdens de reis ook goed uitzien!

Pokeball-bento, inhoud 170ml


De grote bentō heeft een gemiddelde inhoud van 1000ml en is er dus voor iedereen die toch wat meer energie tijdens de dag nodig heeft. Deze biedt meer variatie aan gerechten die je mee wilt nemen. En als je toch niet zo’n grote eter blijkt te zijn, deel je jouw kookkunsten gewoon met anderen!


Fukoro-bento, inhoud 900ml


Dan is er tot slot nog de bentō met vakjes. De Yumbox en de shikiri-bento zijn hier voorbeelden van. Bij deze hoef je ’s ochtend niet na te denken hoe je hem indeelt, de vakjes helpen je op weg! En de Yumbox heeft als bijkomend voordeel dat hij lekdicht is, je kunt er bijvoorbeeld yoghurt in meenemen.

Yumbox, 4 vakjes

Welke je ook kiest, wij zijn ervan overtuigd dat je altijd de juiste keuze maakt. Als je eenmaal begonnen bent aan het bentō-avontuur krijg je vanzelf de smaak te pakken. Doe er de restjes van je avondeten in, dan help je mee de voedselverspilling te verminderen. En zeg nou zelf, zo’n lunchtrommel is toch vele mate beter dan die ouderwetse plastic boterhamzakjes!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed