Madame Mo

Madame Mo

De gerespecteerde tradities van Japan zijn een ware bron van verwondering en fascinatie. Madame Mo brengt hulde aan een van de meest vreugdevolle en geliefde tradities van Japan: Kodomo no hi, Children's Day.

Deze traditie werd geboren uit een Chinese legende. Elk jaar, tijdens de derde maan in de maankalender, in het perzikbloeiseizoen wanneer de Gele Rivier begint te ontdooien, begonnen karpers hun reis stroomopwaarts van de Oost-Chinese Zee naar Longmen, de 'Dragon's Gate'. Hier organiseerde de Hemelse Keizer een wedstrijd tussen de karpers verzameld aan de voet van de machtige waterval. Degenen die erin slaagden door de poort te gaan, werden tot draken getransformeerd, degenen die faalden moesten terugkeren naar de zee en het volgende jaar opnieuw proberen.

Deze legende is de oorsprong van de Japanse koinobori, de koi-karper windvaan, die op 5 mei overal in Japan vrolijk wapperen in de wind. Met het uithangen van de windvaan moedigen ouders hun kinderen aan om sterk en moedig te zijn en wensen ze levenslang geluk, vreugde en gezondheid.

Om vast te houden aan de magie van deze speciale dag maakt Madame Mo al bijna tien jaar koinobori van biologisch katoen. Met hun vrolijke uiterlijk geven ze kleur aan elke nieuwe dag.

Hier zijn ze inmiddels ook symbool geworden voor het geluk van kleine baby's.

 

 

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2019 roppongi.nl - Powered by Lightspeed